Ποιος Ρώσος μεγιστάνας υπολόγισε ότι η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο

Ποιος Ρώσος μεγιστάνας υπολόγισε ότι η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο
Max Avdeev

Έλαβε υπόψη του τα εξαιρετικά όμορφα σημεία που έχει συναντήσει στα ταξίδια του, διαιρώντας τα με την έκταση κάθε τόπου

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

«Ομολογώ, ότι ο προσδιορισμός των πιο όμορφων χωρών στον κόσμο είναι δύσκολος. Η ομορφιά είναι υποκειμενικό πράγμα και αυτό σημαίνει ότι τα κριτήρια που χρησιμοποιούμε είναι επίσης υποκειμενικά…», γράφει στο προσωπικό του blog o Εβγκένι Κασπέρσκι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kasperky Lab, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των λύσεων ψηφιακής ασφάλειας.

Και μέσα από έναν τέτοιο, προφανώς υποκειμενικό υπολογισμό, λαμβάνοντας υπόψη τα εξαιρετικά όμορφα σημεία που έχει συναντήσει στα ταξίδια του και διαιρώντας τα με την έκταση της κάθε υποψήφιας χώρας, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας τοποθετεί στην κορυφή της λίστας του την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει κατ επανάληψη τη χώρα μας, έχει επισκεφτεί διάφορες περιοχές (Αθήνα, Κρήτη, Δελφούς, Μετέωρα) και έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τη Σαντορίνη, όπου εδώ και ενάμιση χρόνο χρηματοδοτεί τη συντήρηση και αποκατάσταση σπάνιων προϊστορικών τοιχογραφιών και τη μερική συνέχιση της ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου.

Όπως γράφει, εκτός συναγωνισμού για τις σπάνιες ομορφιές της (αφού εξάλλου δεν πρόκειται για χώρα) έχει τη χερσόνησο της Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου συνηθίζει να απομονώνεται για κάποιες μέρες τον χρόνο. Μετά από την Ελλάδα, στην πρώτη πεντάδα της λίστας του με τις πιο όμορφες χώρες είναι η Νέα Ζηλανδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και ο Ισημερινός.

Ο 51χρονος Εβγκένι Κασπέρσκι είναι ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη αποδοχή στον χώρο αντιμετώπισης των ψηφιακών απειλών και ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων. Ίδρυσε την Kaspersky Lab το 1997, αφού ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 είχε ασχοληθεί με τους ιούς για τους υπολογιστές, όπως έλεγαν τις πρώιμες μορφές κακόβουλου λογισμικού. Σήμερα οι δραστηρίοτητες της εταιρείας του απλώνονται σε όλο τον κόσμο. Έχει σπουδάσει Φυσική και Μαθηματικά και -σύμφωνα με στοιχεία από τη Wikipedia- έχει αποφοιτήσει από την ανώτερη σχολή τεχνικών σπουδών της πρώην KGB, με ειδίκευση στην κρυπτογραφία.

Αφού το 1989 ανακάλυψε τον Cascade, έναν από τους πρώτους ευρέως διαδεδομένους ιούς για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ασχολήθηκε με την ανάπτυξη ενός εργαλείου απομάκρυνσης του. Το 1991 δημιούργησε με συνεργάτες του το πρωτοποριακό για την εποχή του antivirus πρόγραμμα AVZ. Ταξιδεύει συνέχεια σε όλο τον κόσμο, δημοσιεύοντας ανελλιπώς στα social media φωτογραφίες και περιεχόμενο από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες. Λατρεύει τα γρήγορα αυτοκίνητα και τη Formula 1, με την Kaspersky Lab να είναι τα τελευταία χρονιά χορηγός στην ομάδα της Ferrari. Η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται σε πάνω από 1 δισ. δολάρια.

«Ήρθαμε στο Ακρωτήρι πριν από μερικά χρόνια, είδαμε ότι η ανασκαφή είχε σταματήσει και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε. Είναι ένας θησαυρός για όλη την ανθρωπότητα. Δεν ξέραμε τίποτα από ανασκαφές. Δεν ξέραμε πως να προσεγγίσουμε τους αρχαιολόγους και να τους κάνουμε να μας εμπιστευτούν. Να τους πείσουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε αυτό που λέμε. Αυτό που με γοητεύει στο Ακρωτήρι και τη συνεχιζόμενη, εδώ και δεκαετίες, αρχαιολογική έρευνα είναι η αίσθηση του απρόβλεπτου παρελθόντος. Το ότι 3.500 χρόνια μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου, εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως ζούσαν οι κάτοικοι αυτού του τόπου τότε. Και πιστεύω ότι έχουμε ακόμα να ανακαλύψουμε παρά πολλά. Λέτε σε 3.500 χρόνια από σήμερα, να ενδιαφέρεται κανείς να μάθει τι κάναμε εμείς;», είχε πει φέτος το καλοκαίρι, όταν επισκέφτηκε για άλλη μία φορά τη Σαντορίνη.

Η χορηγία της Kaspersky Lab στο Ακρωτήρι αφορά στη συντήρηση και αποκατάσταση των τοιχογραφιών που έχουν βρεθεί στο κτίριο Ξεστή 4. Παράλληλα, μετά από 16 χρόνια έχει ξεκινήσει σε περιορισμένη έκταση η ανασκαφή. Ακόμα, ενισχύεται οικονομικά η συντήρηση σε κτίσματα που έχουν δει το φως -ερευνημένα και μη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα